Thursday, December 29, 2011

Resign Letter




Jane, Husaini & Sheralyn
asyraf
Con's time tak ramai customer
Para cleaner bersama bos mereka

sheralyn , Jane , Pijan , Sir G , Kak Mawarni & Lukman






Assalamualaikum & Hey friends

Hari ni aku on9 dekat umah firdaus . Laptop aku rosak doee , hard disc rosak . Tu laa akibatnya bila on9 laptop 48 hours non stop . Pengajaran ayat , sayangilah laptop anda , hahaha =,=' . Btw, sorry sebab tak boleh nak update blog samalam , Galaxy tab susah nak update . So, hari ni baru boleh . Actually, 28 hari tu last aku kerja dekat GSC SSJ :( sebab nak sambung sekolah dah . Gonna miss all of you . Tengok pic dekat atas , time tu sheralyn laa yang suruh aku bawak camera pergi GSC time hantar resign letter .

So, lepas hantar tu aku keluar laa ronda-ronda sorang sebab asyraf tengok cerita Darkess Hour . Time tu aku pergi laa dekat BO, kacau Kak Faridza jap :P . Kalau pergi cool blog, aku akan cakap dekat kak tu ' cam biase ' . Nanti depa buat la vanilla milk tea double bubble . haha . Next year for sure aku mai keja lagi . Lepas asyraf habis kerja, aku, asyraf , kak Faridza, Lukman & amoi ( Sheralyn ) pergi lepak dekat food court . Kerja kami lepak jaa :D . Ehh, terupa pulak, Kak aishah pun ada sekali . Kami duduk situ bukan order papew pun :D Then duduk situ sembang je . Sebab tu lahh last aku nak berjumpa dengan kak aishah , kak faridza & Sheralyn . Lepas ni tak jumpa dah :(

Lepas duduk situ , kak Faridza laa bagi idea pergi beli roti dekat Giant . Then mai makan dekat food court. haha . Lama-lama tauke food court tu halau kami dengan penyapu plak, hahahah. Ok2, aku belanja laa depa minum time tu memandangkan aku baru jaa dapat duit dari ayah aku . Dekat situ pelik tau tak , if kita order teh o ais limau, orang yang ambik order akan kata balik, teh o limau ais, pelik kebeno . Ehh, bukan nak cerita pasai orang ambik order tu =,='

Sheralyn pun ada gelaran baru , PIC cleaner . Story dia cam ni, hari tu ada staff baru , budak training . Then, si Sheralyn tu ajar budak baru tu cara nak mop lantai , apa daa. Start dari tu, lekat terus nama PIC cleaner , haha . Aku hantar surat resign dekat Abg Faizal Babjan . Gaji memang sah-sah dah dapat hari Ahad . If dah resign , kena bagi balik vest & dapat rm60 balik , tapi , aku tak pulangkan pun sebab nanti aku akan datang balik dekat GSC . Dah jadi macam isi & kulit dah . Rasa berat jaa nak tinggal GSC .

Tapi seriously aku nak tulis, aku dah mati akal nak cerita . Tak tahu dah nak tulis ape . Sorry juga if post aku agak bored hari ni . Bayangkan aku dok tulis post ni selama three days baru siap . Laptop aku kan masuk hospital dua hari , sebab tu laa agak slow sikit aku nak update . If dapat update pown sebab aku pinjam laptop org . If nak harapkan Ipod or Galaxy aku , maybe post ni takkan siap dah kowt :D . Anyway , thanks because read my post yang bored ni . Assalamualaikum :)

Wednesday, December 28, 2011

Farewell

Assalamualaikum & hey friends

Today post aku tak ade gambar, malas nak upload . Farewell GSC SSJ . Today last day aku dah dekat situ . See you next year , tu pun if diberi kesempatan . Since aku buat part time dekat con's GSC SSJ, banyak dah aku lalui & banyak jenis customer dah aku jumpa . Ada yang baik, bersopan santun, garang, sombong, tak faham bahasa , kedekut , slow & etc. Furthermore, aku tak rancang pun nak resign hari ni .

Then tengok jadual baru yang dibuat oleh PIC aku ( Uwis AlQarni ) , ternyata nama aku dah tak ada . So, aku pun kata dengan nada melawak laa ' GSC dah tak perlu aku ' . Tiba-tiba free jaa kena terjah dengan bos, dia kata ' Sekolah nak buka dah ! nak keja apa lgi ? ' free ja kena balik . Ok fine aku cakap balik , then , aku cakap lagi, ' Esok saye hantar surat Resign yang kedua ' . Lastly, salam dengan Sir then dia cakap dekat aku & kawan aku ( Asyraf ) ' esok lepas hantar surat resign saya , Sir Eric & Kak Mawarni dah sepakat nak belanja korang dua makan ' Yeah, ayat tu yang aku suka nak dengar .

Btw, tadi aku tengok wayang cerita Kubur Berasap tu lagi , for the second times . Cerita tu lawak sangat-sangat laaa. Ada ka patut kawan aku yang jaga bahagian ticket kate cerita tu bored . Today laa last aku jumpa team-team SWAT , today juga laa last aku bergelak ketawa dengan staff-staff GSC , today juga laa aku last menjaga cashier , today juga laa last aku dapat ticket free , today juga laa last aku buat perangai dekat con's , today juga laa aku terlalu baik & jujur , today juga laa aku tak sempat mengucapkan selamat tinggal kepada mereka semua :( .

So far hari ni berjalan dengan lancar, aku jaga counter sambil sms sambil duduk sembang sambil on9 Fb . Having a great time with all of them :) But ade laa satu dua customer yang agak menjengkelkan . Hari ni aku dah boleh mula tidur lewat malam sebab aku dah bebas esok . Tapi for sure aku akan rindu staff-staff GSC & department con's . Rindu nak kena marah dengan PIC , haha . Thanks for everything yaaa wahai team SWAT .

Teringat lagi time aku baru masuk keja , haha. Sungguh lawak. Trainer aku ialah Sheralyn . Aku jumpa PIC first time tu Kak Tasya , style malu + tak kenai dia lagi time tu . Tapi sekarang dah boleh siap pergi kereoke & sembang-sembang sekali . Akan rindu saat-saat bersama orang GSC :) .

Gonna miss all my friends & PIC aku . Esok nak pergi hantar resigning letter & bergambar bersama mereka . Thanks for everything once again 3> . Assalamualaikum :) . Bye-bye Con's GSC SSJ 2011, terasa berat nak meninggalkan con's

Monday, December 26, 2011

GSC SSJ BBQ Party









Assalmualaikum & of course hello all !

Agaknya dh seminggu kot aku tak update blog . Well, busy dengan kerja . Then balik kerja terus on9 fb jee sampai terlupa nk update blog aku yang buruk ni :D . 19 / 12 / 2011(isnin) hari tu GSC SSJ ade buat BBQ party dekat Tanjung Bunga , so , semua staff GSC kena laa pergi . Dah free, pergi je laa . Actually yang party ni memang management dah plan lama dah . Tapi hasrat tu baru termakbul bulan ni . Mula-mula aku memang 100% tak berminat langsung nak join party ni sebab aku keja shift pagi on the next day tu (selasa) . Tapi lepas termakan pujukan kawan-kawan & PIC aku , aku pun join . Aku ni mudah dipujuk :) .

So , mula-mula aku bagi laa alasan tak ada transport nak pergi, tiba-tiba jaa kantoi dengan Geng-geng Box Office ( Jual Ticket ) . Depa kata boleh pergi dengan depa , so , aku pun ok laa . Aku memang baik pun dengan depa . Hari Isnin tu aku off day . Pergi main bowling dulu dengan Mus & Firdaus . Main 5 games jaa hari tu . Then aku macam biasa pergi arcade jap . Main Paradance sampai sejam sampai depa dua bored . Lepas tu pergi makan dekat food court . Janji dengan geng-geng BO nk bertolak pukul 8 malam . Nak pergi pesta dulu .

Kul 8 aku dengan Lukman tunggu dekat GSC dah . Kononnya nak kata sampai awal laa tu . Then nampak Abang Faris & Kak Aida . Depa tu laa geng-geng BO tu . Tapi kak Faridza still tak nampak . Then kami empat pun turun tunggu dekat front door Sunway . After 5 minutes cam tu baru laa nampak seseorang yg berpakaian biru datang , tu laa kak Faridza . Gambar kak Faridza & Kak Aida ade kat atas cuma yang tak ade gambar abang Faris .

Then terus bertolak pergi Penang naik Myvi abang Faris . Alhamdulillah jambatan tak sesak hari tu . Memang seronok laa if nk drive laju-laju . Tapi bagi aku pesta tahun ni tak seronok . Dah la rumah hantu pun ada sekoq hantu jaa . Bayar sampai RM 12 . Tapi mainan yang lain agak mencabar . Duduk dekat pesta tu until pukul 11 then terus bertolak pergi Tanjung Bunga . Party tu start pukul 12 malam until 4 pagi . Dekat pesta tu baru dapat tahu tema party tu beach style . So time tu aku pakai seluar panjang , jadi kena beli laa seluar pendek dekat pesta tu . Nasib baik aku terjumpa satu seluar ni yang persis seperti Harimau warnanya . Harga seluar tu actuallt RM 17 tapi lepas aku perayat pak indon tu dapat RM 15 . Beza dua ringgit ja pun =,=' . Dalam gambar dekat atas ade seluar yang aku beli tu .

Before sampai dekat tempat party tu , kami berlima singgah dekat Petronas nak tukar baju . Nasib baik baju aku & seluar aku tu match warna . So kiranya tak rugi 15 ringgit aku :) . Lepas semua siap tukar baju kami straight terus pergi Tanjung Bunga . Kami sampai sana lewat , 12 & the half pagi baru sampai situ . Sorry Sir G , sampai lewat :P . Sampai-sampai situ nampak Zakwan & Zaquan . Nama depa dua sama dah . Dah la kawan baik pulak tu . Then duduk situ makan-makan & main bola jap while tunggu budak-budak GSC yang lain sampai . Depa sungguh lambat . After setengah jam baru depa semua sampai . Then acara pertama explore race . Then main masukkan air dalam botol . Yang pasal masukkan air dalam botol ni aku seronok nak cerita. Ade five group , each group disediakan satu kain & one pail of water . So, tugas kami kena ambik air guna kain tu then pas-pas dekat group then perah masuk dalam botol . Botol tu bkn yg kecil tau, tpi yang saiz 5L tu . This called team work . Geng aku from Con's terdiri dari aku, Zakwan, Zaquan , Lukman & Kak Syahira .

Tapi malang , group aku dapat no 4 :) . Then after that ade kareoke pulak :D . Suara depa memang sedap-sedap kalah aku . Keja aku time tu makan jaa . Then ambil tepung baling dekat orang . If nak tengok gambar, pergi je dekat FB aku , semua ada dekat situ . Dalam pukul 5 pagi naik atas dorm kononnya nak sembang-sembang . Last-last tertido . Kami rapatkan katil jadi kembar empat . tapi kami empat org pun dah cukup duduk dekat dua katil . Dah laa esok tu aku keja shift pagi . Pukul 8 cam tu Fizul kejut aku & Lukman kata nak bertolak balik Seberang Jaya dah . K fineee, kami terus bangun & tak mandi naik kereta pergi keja . Time tu ada kak Ana sekali . Balik tu tak naik jambatan but naik ferry , bru laa dikatakan orang penang , haha . Sampai jaa dekat sunway Fizul drop aku dengan Lukman sebab kami dua jaa keja shift pagi . Dia nak balik Sungai Petani dulu .

Aku pergi makan roti canai dulu sebab GSC mane ade buka lagi pukul 9.30 . Pintu GSC buka around 9.55 or 10 pagi . Lepas Punch Card dalam 10.11 pagi , aku pergi toilet tukar baju keja. Dah laa kurang tido . Tapi memang seronok laa party tu . Then kami keja dekat Con's macam biasa . Dah laa aku kekurangan tido lepas tu ade customer buat hal , aku pun jadi bebai(marah) laaa . Ada ka dia kata tak guna sebab charge dia 20 sen for a plastic bag . Dua kupang pun hang nak berkira , kalau tak dak duit sangat, mai aku tolong bayaq, dua kupang ja pun . hahaha

Sampai sini jaa kot aku cerita pasal party tu sebab ade orang nak bace :P . haha . Btw, sorry sebab panjang sangat & entry ni agak bosan . K bye & Assalamualaikum :)

Monday, December 5, 2011

I may not be your best friend ,
But I surely know that I always try to be the best I could be .

I may not seem to care enough ,
But I can feel you within my heart .

I may be so cheap that the most expensive give I gave for you is simply being your friend

I may not talk that much to you but you'll find me waiting every minute just to listen to every piece of your heart saying

All my wondering years had led me to you and being your friend which are changing the face of my world

From the birth to the death , in my life , I often ask my self where I might go to make real friends

But they are not the people I must travel to find !

They are the people I take with !

Because real friend are those who can make me believe they never even exist !

assalamualaikum

Wah ayat aku, actually time bored-bored tadi aku tak ada kerja nak buat. So, aku tulis la poemkat atas ni even though aku tahu ayat poem ni tak seronok . Well , siapa la sangat aku ni. Ramai lagi orang-orang pandai kat luaq tu . First of all, ya Allah , dah lama aku tak update blog . Last post pun still tak siap-siap & aku putuskan supaya abaikan ja . Malas aku nak sambung-sambung cerita . Baik buka lembaran baru, tak gitu ? haha . Actually, aku tulis poem ni adalah untuk kawan-kawan aku yang dah melupai aku ataupun masih mengingati aku . Memang dah ramai kawan aku lupa aku .

No idea, tiba-tiba kami macam buat hal masing-masing . Aku tak kesah pun , asalkan depa bahagia cukup . Huh, penat dengan kerja . This week shift aku semua pagi & hari off aku ialah Jumaat. So, because of that , dapat pergi main bowling . On that day, aku ajak la Mus & Dore . Ada lagi kawan-kawan kami yang kami ajak, tapi semua ada hal . So, after solat jumaat tu , kami terus pergi bowling centre dekat Pacific . Aku & Mus jaa ada time tu , Dore lambat sampai .

Sunday, November 13, 2011

A few days without a news

Asalammualaikum & Hey !

Dah seminggu aku tak update blog, rindu aku dak?? haha . Hari mood aku swing sikit tapi tak pa, aku nak update juga blog aku ni . Hampa bukan rindu aku pun =,=' . Kebelakangan ni aku sibuk sikit dengan study & kerja . Aku buat part time dekat GSC SSJ . So, memang busy la . Aku cuma cuti hari Selasa . Hari lain semua kerja . Aku start from 10 a.m. until 2 a.m. Pada mulanya, ingat senang la kerja Concessions ni , tapi bila dah masuk, memang susah nak mampus . Tapi, aku hari-hari kenyang dengan pop corn sampai dah jemu . If kerja Concessions ni, semua boleh makan , for free kecuali 1901 tu .

Sebenarnya, aku nak ringkaskan je. If rajin tu bace la . Alaaa, 500++ patah perkataan je pun . Tak ada banyak mana pun :P . Sepanjang aku kerja, macam-macam orang aku dah jumpa & macam-macam perangai ada . Aku secara tak sengaja minta kerja ni . Time tu cuti Deepavali , aku pergi la sunway dengan kakak aku . Dia balik cuti . Then, jumpa Azril . Aku main-main je la cakap "ade kerja kosong tak?" . Lepas tu dia terus ambil borang =,=' . Azril tu P.I.C bahagian Steward . P.I.C tu pangkat dia bawah sikit dari supervisor . Nasib baik P.I.C bahagian Concessions semua sporting-sporting belaka . Day first pergi memang la tak cakap banyak , still garang-garang . Lepastu dah seminggu macam tu, ok la .

Day one kerja memang agak malu. First time pulak tu . Aku ingat aku tak dapat kerja tu sebab day seminggu tak dapat call. Then , tiba-tiba Azril SMS kakak aku kata aku dapat kerja . So, esoknya aku kena pergi Sunway pakai baju putih macam budak-budak ponteng sekolah . Dah la hari khamis . So, hari tu khamis memang aku tak pergi sekolah . Pagi tu around 6 Dore call aku ajak pergi jogging , so , pukul 6 tepat memang dia call aku . Actually, dah plan lama dah nak pergi jogging . After that aku bangun la dalam pukul 6.30 . Time tu baru nak mandi & solat subuh . Around 6.50 baru keluar rumah pergi sunway . Pukul 7.40 baru start jogging dekat Taman Tunku . Sorry la, pic memang tak ada. Aku tak bawa camera pergi jogging . Takkan la sambil jogging nak gantung camera pulak .

Around 8.30 macam tu aku call mak aku suruh datang ambil dekat Tuna . Dekat Seberang Jaya ni semua tempat nama ikan contoh Sembilang, tenggiri , Tuna, Kaloi , Siakap & Todak . Pelik-pelik sungguh la orang yang cipta nama ni semua . Pukul 1 cam tu aku teman dore cari kerja, kononnya nak kerja la . Lepas tu, dia kata mak dia tak bagi kerja pulak =,=' . So, pergi sunway ronda-ronda ja laa . Aku janji dengan Sheralyn dah yang nak jumpa dia dekat Bread History . Dia tu Trainer aku . Aku kenal dia secara kebetulan je dekat FB , then , bila bersembang tu macam dah kenal lama gilaaa. By the way, trainig dua hari . First day memang agak kaku sikit sebab baru masuk . First day tu, kena hafal segala barang, menu & harga . Pada mulanya memang nampak susah tapi sebenarnya senang je . Lama-lama benda tu akan masuk sendiri . First day ni balik awal pukul 9 balik dah . Training 6 jam je . 6 jam tu pun macam-macam nak kena ingat . So, hari pertama tu berjalan dengan lancar . Balik-balik aku terus belajar add math aku .

Second day pun macam biasa juga. Masuk pukul 3 , sama macam semalam . Hari ni lain sikit sebab mula dah berjinak-jinak dengan Cashier . Hari ni juga belajar cara-cara nak kira stock . Memang serabut la if first time tu , lama-lama ok dah . Hari juga la aku ada exam. Nak kerja dekat GSC pun kena ambil exam . Bukan sekolah & University jaa yang kena ambil exam hampa tau dak . haha . Exam tu ada objektif & subjektif . If gagal, kena training lagi , so , memang & sememangnya rugi laaa . Penat-penat training 12 jam last-last tak dapat apa . Masa yang dinanti-nantikan dah tiba. My friends & I ambil exam dalam pukul 10 malam . Time tu dalam office ada Sir Hafizi, Uwis , Edi & Faizal B jaaa. Tiba-tiba jaa Sir Hafizi suruh pergi counter con's , pergi tolong-tolong staff lain. After habis semua, dia kata dekat kami yang kami tak perlu ambil exam . Time tu ada tiga jaa budak baru, aku, Hema & Yujesh . Time tu memang seronok + blurrr. Seronok sebab tak ramai orang & blurr tu biasa la sebab baru masuk .

On the next day, memang seronok, shift opening . From pukul 10 pagi until closing . Closing sampai pukul 2 pagi sebab hari ni ada midnight. Hari ni juga aku dapat vest . Vest tu bukannya free pun, kena bayr Rm 60 . So, kerja berjalan dengan lancar sebab hari ni aku jaga IO6 . IO6 tu counter credit card . First time buat memang tak menjadi , hahax . Bila tak jadi jaa kena la panggil orang-orang yang dah kerja lama kat situ . Nasib baik customer tu friendly :D . Jarang jumpa chinese yang jenis friendly ni , kalau ada pun sikit sangat . Aku nak buat singkatan terus, tak mahu cerita panjang-panjang . Pukul 12.40 close counter kira stock . First time kira stock agak menyeksa laa . Aku ambil masa 30 minutes , lama gilaa. Kalau nak diikutkan, kena guna 10 hingga 20 minutes jaa . Stock tu bukan satu dua, beratus =,=' . Lepas habis kira stock , kena cuci pulak . Aku buat kerja mudah :P , aku cuci yang air tu jaa. Lepas tu check shortage , aku short RM 12.40 . Damn, short dua 1901 chicken , satu Rm 6.20 . So darab la dengan dua ^_^

Hari berikutnya, raya haji . Gaji triple laa, so aku buat full hari tu . Memang selalunya family aku tak sambut raya haji . Sambut dengan pergi solat aidiladha ja la, lepas tu balik. Tak semeriah Raya Aidilfitri . Pakaian hari ni baju tradisional , so, yang melayu tu pakai baju melayu la. Hari ni aku sampai lambat , biasa la aku , bangun pergi solat raya pastu tido balik . Bangun-bangun dah pukul 9.45 . Kerja start pukul 10 . Bangun-bangun style tak bersalah boleh lagi on9 fb then baru tinggal pergi mandi . Pukul 10.05 bru keluar rumah . To pekerja GSC yang kain, jangan tiru naa style kawan hampa sorang ni :) . Hari nie agak ramai orang sebab public holiday . Sales aku hari ni RM 2352 .30 walaupun ditargetkan RM 2500 je . Muka aku ni always dicop supaya jaga counter IO4 . IO4 tu counter tengah-tengah . Hari-hari PIC bagi target. Ada hari aku boleh capai, ada hari tak boleh capai . So far alhamdulillah sebab hari ni aku lack maggi cup je :D . Maggi cup harga RM 2 . Dulu aku kata susah nak hafal harga , tapi sekarang senang jaaa. Sebenarnyakan, pasal maggi cup tu , bukan lack pun . Aku yang guna . Beli sekali tapi refill lima enam kali . Jangan tiru style aku ni haa wahai staff-staff con's GSC SSJ . GSC SSJ tu bermaksud Golden Screen Cinema Sunway Seberang Jaya .

The next day pun agak ramai sebab Public Holiday . Hari ni hari agak sakit hati sikit sebab aku dapat satu customer cina yang tak faham bahaso :P . Dia datang, then berdiri depan aku tanpa cakap apa-apa . Aku pun greet la, " Hi Welcome " , aku dengan customer melayu ja cakap melayu . Custome yang bukan melayu semua aku cakap English . Lepas aku greet dia dalam english pun dia tak faham, aku greet pulak dalam bahaso . Dia tak faham jugak . Sungguh sakit hati . Then dia kata " saya mau ayer, lu kasi air kecik pun ayer " . Lepas tu aku cakap laa, " maaf, air yang kecik tak ada" . Tau reaksi dia apa? Dia berdiri cam bodo sebab dia tak faham apa yang aku cakap . Lepas tu " ok la, kasi sedarhana punya " . Aku pun tanya la " mau ayer apa? " ( kasi perli dia balik ) . Aku kata juga ada ayer olen , angor , stobeli & cola . Dia berdiri blank lagi , dia kata, " hmm olen O_O? " "angor ? " dia tak faham . Sebab dia ja aku kena sabaq 5 minit . Dekat GSC kami kena serve customer dalam 60 seconds ja . Last-last aku pergi panggil si Sheralyn tu, suruh dia cakap cina dengan nyonya tak faham bahaso tu . Nasib baik dia faham bahaso cina O_O .

Lepas tu ada la satu perempuan ni datang . Muka comel, tapi time termelatah tu, semua keluaq :D . Macam-macam jenis orang aku dah jumpa time part time dekat GSC ni . Time hari ni aku tak ada shortage, alhamdulillah la. Today hari Rabu, ada Midnight . If ada midnight tu, aku akan ada dekat GSC tu sampai pukul 3 pagi . Closing & kira stock pukul 1 pagi. Hari ni aku kira stock 10 minit ja . Then, aku jalan-jalan la pergi toilet & duduk sat , dalam sejam pastu baru aku balik :) . Aku ni pekerja yang baik, so, jangan la tiru gaya aku yang sihat tu 3:) . Pergi balik dekat department Con's tengok-tengok depa dah siap cuci cuma perlu pasang-pasang jaa. Senang sungguh kerja aku . Aku juga ada kerja buruk kat Con's ni, nanti la aku cerita. agak private benda ni, haha . After siap dekat department con's kena masuk office pulak untuk Failing Document yang kita jaga cashier tadi tu . Bila masuk office tu, faham-faham ja la, supervisor mula la tanya shortage berapa , con's macam mana & macam-macam laa.

Next day tu lagi la syok, hari khamis . I though tak ramai orang time malam, tapi anggapan aku tu salah. Pagi ja tak ramai orang, tapi malam, Ya Allah, punya la ramai orang . Ada satu customer ni, seluar dia memang style + lawak la , bukan lawa naa. Tahu tak lagu LMFAO tu, tajuk dia sexy & I know it tu . Haaa, seluar apek tu serupa la . Nasib baik dia tak buat perangai , kalau tak dah lama kena kutuk dengan staff-staff con's . Biasa la kami , depan customer jaa senyum & baik, dah tu PAT kami . PAT tu Patrons Addressing Technique . Contoh PAT tu macam " Hi Welcome " , " thank you, enjoy the movie " , " senyum " , " Nandri " & whatever la asalkan ayat tu sesuai digunakan dan tiada unsur-unsur 18 SG :D .

Hari ni ada lack stock, tapi tak perlu bayar sebab counter lain ada excess . Hari ni aku kerja shift malam . Aku memang always dapat shift malam



Monday, November 7, 2011

Soalan dari Nadd

Asalammualaikum ,

Aku nak jawab soalan dari Nadd pulak hari ni . Week ni, memang aku busy sangat-sangat . So, memang tak boleh nak update blog . Hari ni pun kebetulan ja aku habis keja awal . Biasa arr, budak habis exam . Tak tau nak buat apa, so , keja la .

So, nie soalan - soalan Nadd:

1. BF/GF sekarang sape ? Name penuh & dari mane ?

Haha, sekarang aku memang x ade GF . BF tu memang & sentiasa takkan ada, haha . Aku memang sejak dulu x ade GF ,

2. Bila tidur kene ade aircond or tak ?

Before tu, kena on . Tapi bila bangun subuh off sebab terlalu sejuk

3. Suke laptop jername ape ?

Paling suka Macbook Air . That's the best . Tapi , if nak yang tu , kena study oversea dulu =,='

4. Suke baju or shopping selalu jename ape yang nak tengok sangat ?

Baju paling aku suka beli Adidas or Bdy glove .

5. Kalau diberi peluang nak beli handset ape? kenape?

Buat masa sekarang aku memang tak mahu beli HP coz aku dah ada dua hp . Galaxy Tab n Samsung Beat .

6. Suke warne ape ? Ape la special sangat warne tu ?

Purple & green . Purple , hmm coz warna dia cerah nampak ceria . Green for nature . Nampak cam daun , sejuk jaaa bila pakai .

7. Kalau boleh nak rumah ape nanti dah kawin ?

Pondok cukup la =,=' , hahaa . If aku, aku mesti la nk bungalow tapi based on pendapatan n kerja la .

8. Cite2 nak jadi ape? Kenape ?

Aku ade tiga cita-cita . First nk jadi Engineer in Chemical . Second , Engineer in Electronic & Third , Biochemist . Sebabnya, aku memang suka Math, Chemist , add math & Physic . Bio kurang sikit, haha

9. Kat sekolah suke subjek ape ? Or tak suke langsung?

If aku , aku paling suka Math, English & add math . Tak suka subjek Seni .

10. Suke kasut macam mane bile pakai keluar ?

Aku suka sandal la kalau pergi kedai or keluar rumah . For hang out, aku lebih suka pkai kasut or Supra .

11. Suke cerita P.Ramlee tak ? Kenape ?

Aku suke sangat cerita P.Ramlee even though tngok dah banyak kali . Tak rasa bored langsung dengan cerita classic . Cerita P.Ramlee sometime tu ada menyampaikan moral yang baik .

To Nadd , aku dah jawab dah soalan ko. haha . Dekat Blog aku aku x boleh copy soalan . So, aku tulis balik one by one =,=' . haha . Btw, sorry naa sebab jawapan aku pendek sangat .

Saturday, November 5, 2011

Hari aku jawab semua naaaa

Asalammualaikum & Hey doe,

Nie slogan aku " Hi Welcome , how Can I help you? Today have Combo 1 , Combo 2, Combo 3 Combo 4 , Combo 5 & Combo 7 . Combo 6 already sold out "

Ayat kat atas tu la aku cakap hari ni sepanjang 10 jam . Esok pulak for 14 hours. Nasib baik gaji triple . Apa-apa pun, aku tak mahu lack money macam hari ni . Hari nie je lack RM 14.50 . WTFish betoi la. Macam mana aku boleh silap aku pun tak tahu .

Dah-dah , den nak jawab semua soalan hari ni .

First , Adlina

1. Cerita serba sedikit pendapat hampa tentang blog aku.

Ni yang syok nak cerita, haha . Blog ang memang lawa. Tapi, tak boleh nak copy
benda

2. Hampa suka kucing takk? Taksuka? Kenapa?

Memang suka kucing sangat-sangat . Kucing yang paling manja nama Baby . Adlina tau , tapi sekarang dah mati

3. Apa impian hampa yg dah tercapai?

Banyak , tapi aku cerita satu ja. hmm, impian yang dah tercapai bawak duit keluaq shopping RM 5000 .

4.Elmo or Domo?

More to Domo . Aku paling benci Elmo .

5. Minat KPOP? Kalo minat, band ape?

Ani ( tidak dalam bahasa korea ) . Tak minat Kpop even though aku boleh cakap korean

6. Sapa current CRUSH hampa?

Sorry, x ada CRUSH .

7. Tinggi dan berat hampa? [jujur]

Tinggi aku 172 cm & Berat 57 kg (jujur naa)

8. Makanan pebret hampa?

Semua makanan yang halal , haha .
9. Kenangan dgn gf/bf yg paling takboleh lupa

Sorry , tak pernah ada

10. Binatang/serangga yg hampa takut?

Cicak

11. Current hp yg hampa guna

Apa punya soalan daaa. Aku guna Samsung Galaxy Tab & Samsung Beat jaa

Thursday, November 3, 2011

Terkena jugak =,='


Asalammualaikum & hey .
For the first time aku kena tag dari Mira Chowder =,='
Nasib baik soalan dia senang-senang je, haha .



11 perkara tentang aku :

1. Suka makan, on Fb , anak kucing , buang masa & tido
2. Suka fikir banyak-banyak sampai stress ( buat teruk-teruk) dah memang kenyataan
3. Lebih suka subjek Add math berbanding math
4. Tak suka orang yang bajet & perasan HOTS
5. Hot tempered :)
6. Suka update blog , mulut aku memang tak boleh ditapis & if mood aku WTF, memang aku main cakap je
7. Tak suka orang tengok aku
8. Senyap bila depan orang & bising dalam internet
9. Gemok & perlu diet
10. Seorang yang penyabar tapi ada batas jugak la
11. Love my parents , siblings & friends

Questions dari Mira Chowder

1. cerita tentang diri anda :)

My name is Muhd Shafizruddin but panggil je aku shafiz . Still study . Suka subjek add math & Chemistry (memang kegemaran) . Tak suka gaduh dengan orang . Memang tak matured la kalau gaduh . Lebih suka diam dari bercakap .

2. kenapa teda suka orangorang bajet hot ?
Serious, memang tak suka orang yang bajet HOTS atau perasan lawa . Diorang tu memang jenis perasan . Even kita tak cakap pasal dia pun, dia still perasan . Memang Gediks

3.law bule dpat stu bnda yunk paleng anda minad dlam dunia nie ? apekah ia ?

Ferrari P4/5

4.ade org kco bf/gf korang ? suka taaa ? perasaan korg ?

Bergantung la pada gf/bf tu . If depa pun gediks, so memang tak patut la nak marah . If yang jenis setia tu , kita kena la p marah orang yang kacau gf/bf tu . Tapi, aku tak ada gf, so, memang tak tau .

5.
bile dkat exam ? korang slalunyee buad pe ? study kaa ?

Memang akan pulon sampai stress . Last time , before aku exam, blood aku 146 . Tinggi =,='

6.
azam taon dpan :) apeekaah ia ? ( laww pown lmbat lagy na taon dpan )

Nak jadi best students macam tahun ni . Nak pulon semua subjek terutama dalam add math & Chemistry

7.
suka katun ? katun apekah korg minad ?

Aku paling minat Shin Chan ngan Doreamon. Kegemaran aku dari kecik . Every Saturday, mesti aku tengok Sometime tu terlepas jugak .


8.
stu hary ntn bile korg besar , korang na jady apee ?

Aku ada tiga ambitions . Engineering in Chemist , Engineering in Electronic & Biochemist . Tapi maybe Engineering in Chemist sebab aku minat Chemistry .

9.
fixie or nikon D90 ? which is better ? why ?

Fixie sebab aku dah ada Nikon D5100 . If ada fixie , senang aku nak p merata , haha .

10.
superhero paleng korang suka sapa ? why minad dia ?

Ultraman sebab sekali dia pijak superhero yang lain , terus penyek . Dia kan besaq


11.
suka ta law bf/gf korng tacink ? knapa suka/tsukaa ?

Tak Suka sebab nampak macam gegeh

Soalan dari aku pulak:

  • 1. Kenapa suka or tak suka p sekolah ?
  • 2 Suka tak dekat orang yang gediks?
  • 3.If diberi peluaq untuk pergi melancong, Destinasi mana yang korang pilih ?
  • 4.Tiba korang jumpa One Billion Dollar, apa yang akan korang buat?
  • 5. Penat tak if hari-hari korang buat benda yang sama? kenapa?
  • 6. Siapa bestfriend korang ?
  • 7. Apa pendapat tentang Shafiz? :P
  • 8. Seronok tak time nak buka sekolah? kenapa?
  • 9. If ada bf/gf , korang akan bagi hadiah apa dekat diorang?
  • 10.Subjek Math paling syok, Kenapa suka or tak suka?
  • 11. Suka bergossip tak? kalau suka cerita pasal sapa? dengan sapa korang bergossip



Tuesday, November 1, 2011

When Exam Ended , This Would Happened







Asalammualaikum & hey

Tajuk aku hari ni ' When Exam Ended , This Would Happened' . Time exam habis, orang selalunya happy . But, bagi aku exam habis , bosan la aku . Aku sekarang alami perasaan bosan yang teramat-amat . Tak tahu nak buat apa . Stress pun ada jugak, tunggu result exam . Today, hang out with Mira, Mas amira, Qurat , Hendra , annas (sorry if silap eja) , Farah , nadd & dore .

Today aku pergi sekolah macam biasa, diorang yg dekat atas ni semua tak pergi sekolah :) . Ponteng je keja . So, today aku balik dalam pukul 1.50 . Balik-balik aku terus makan n mandi . Then, siap-siap semua dalam pukul 2.30 selesai . Then, aku keluar sekejap main dengan kucing-kucing aku . Around 2.45 baru aku keluar rumah . Start nak jalan pergi sunway . Time tu depa semua dah sampai . So, around 2.55 aku sampai sunway . Pergi toilet jap buat rambut , haha. Huduh kebeno fashion rambut den . After that, call mira . haha, maka aku berjumpa la dengan mereka selepas itu . Actually kitaorang tak tahu nak buat ape. Memang tak ada plan langsung .

Kami pun naik la ke GSC. First, memang kata nak tengok wayang sebab memang dah tak tahu nak buat apa . Then, tengok cerita semua tak menarik . Then my plan, ' apa kata kita p makan dari tengok wayang ' . haha . Nasib baik diorang accept . Then, another problem. Tak tahu nak makan apa . First suggestion : KFC, Chicken rice shop , Pizza , Rasa Mas , Nasi Kandar . Diorang pilih pizza. Dengan ini, kami pun pergi la ke pizza. Time tu ada 6 orang . Dore , Nadd & Farah x datang lagi . Dore pergi makan nasi kandar ngan kak dia . So, if divide duit tu, seorang kena bagi RM10 . BTW, memang seronok dapat hang out with korang .

Nanti, time cuti nanti, hang out lagi naa . Tadi pun tak sempat nak photoshot sangat. After makan, aku , Farah & Dore pergi Popular . Yang lain pergi cari baju . Time dekat popular, sempat la bincang pasal isu sukatan pembelajaran form 4 2012, haha . Add math, math , bio , physic & chemist all dalam bahasa Melayu . haha . Senang tak if since standard one dah belajar dalam English, tiba-tiba mai form 4 kena tukar to BM . It like O_O . For sure la susah nak sesuaikan diri dengan cara macam tu . Dalam 40 minutes jugak la kami dalam tu. Buku-buku pun datang stock yang baru . Buku Longman dengan design baru . Design lama lagi cantik . Tapi untuk aku, if nak beli buku la kan , beli buku focus terbitan pelangi or 1001 terbitan sistem . The best . Lagipun, senang nak faham buku-buku tu .

After dekat popular, pergi arcade pulak . Midnight la kerja aku . Dore pun dah renew card dia . But, still tak boleh lawan sebab machine time tu cuma ada dua je . Yang lain depa tak reti repair . Around 6 macam tu, dah kena balik. Lewat dah . Memang sekejap je hang out hari ni. Nanti time cuti hang out lagi. Raya haji nanti pun aku nak hang out lagi dengan kawan-kawan tho aku . Depa kena belanja aku. hhaaha .

So, hari memang best walaupun sekejap je . Mata aku pun dah mengantok sikit. Apa-apa pun, family come first lepas tu baru friend :) If kita susah sape lagi kita nak cari if bukan family & friend . bye & asalammualaikum

Monday, October 31, 2011

friend worth a millions

Friendships come and
Friendships go
Like wave upon the sand
Like day and night
Like birds in flight
Like snowflakes
when they land
But we are something else
Our friendship's here to stay
Like weeds and rocks and
dirty socks
It never goes away

Asalammualaikum & hello . Jawab naaa , dosa kalau tak jawab :D

Hari ni, aku mulakan dengan poet dulu . This post aku buat khas untuk kawan-kawan aku. Tapi, if nak baca, baca ja la . Persahabatan selalunya datang dan pergi . So, tu tugas kita la nak jaga persahabatan tu supaya kekal & tak pergi . As for me, aku just cakap "sapa nak kawan, kawan je la. Sape tak mau, x pa. Tak kisah" . Simple je, if nak berkawan ni, kita kena la ikhlas. Jangan la if susah baru cari kawan, time senang lupa kawan ibarat kacang lupakan kulit la pulak . Sapa terasa ambik naaa. Aku tak berniat nak kata dekat siapa-siapa .

Persahabatan macam ombak dengan pasir? Really? Akrabnya, haha , bagus la if korang ada persahabatan macam tu . Ikhlas berkawan . Tapi, jarang nak tengok friendship macam tu . Kalau ada pun, cuma suku je . Aku harap sangat persahabatan aku dengan kawan-kawan aku macam ni. Sekarang, dah tak seronok macam tahun lepas . Tahun 2010 is the best year for me . Tahun 2010 banyak la simpan kenangan dekat aku, haha. Time akhir tahun the best . Sekarang dah lain, tak macam dulu :( .

Seriously, aku rindu time 2010 . Wish boleh kembali ke 2010 . Dalam blog nie, memang sikit aku bercerita, but , dalam buku aku banyak. Dalam blog terlalu public la aku nak cerita . If aku cerita nanti, mula la ada orang marah =,=' . Sorry to say, seriously aku bagitahu, aku tak ada niat nak kutuk-kutuk orang . Macam aku tulis dekat FB aku, friends worth a millions . Hargailah sahabat-sahabat kita . If kita susah nanti, kita akan cari sahabat kita jugak . kn? Mak aku suruh tak payah pergi sekolah . Tapi, aku nak pergi jugak . Maybe la this year last bagi aku. Maybe je la . Aku start tahun depan dah nak kena pulon .

So, sampai sini je la post aku. Cik Farah (taken by Shahrul) dah ngantok tunggu post aku . Apa-apa pun, hayati la poet aku tu . It means a lot dekat kita . Papew, aku hargai semua kawan-kawan aku . If diorang susah, aku akan tolong . Bye, asalammualaikum

Wednesday, October 26, 2011

Exam is over !

Asalammualaikum & hello . It's cold here =,=' Tajuk aku hari ni pasal exam . Semua orang tak suka exam right ? Cam la juga aku, kena study banyak-banyak sampai nak pecah otak . But, exam memang dah habis . Feel like Merdeka! even though SPM belum lagi . haha . Never mind, take it easy . Rehat la sekejap , takkan nak always push otak tu dengan study . Aku pun study sampai stress . Mula la leher nak rasa panas if stress . Furthermore, aku ni suka fikir banyak . Benda yang kecil pun aku fikir banyak .

So far, sekolah aku sekarang yang kurang pelajar yang hadir . Exam is over dude , if datang sekolah pun ada aktiviti apa? Just gotong-royong . Sungguh memenatkan , untuk aku, if ada gotong-royong aku cepat-cepat cari alasan :) . Minggu ni, cuti for one week sebab Deepavali . Happy Deepavali . Dah habis baru nak wish . Takpa-takpa kawan-kawan aku yang kat India tu baru ja nak sambut . Besides, sekarang aku nak kurangkan bercakap . Malas nak bercakap banyak-banyak . Salah satu sebab, percakapan aku memang menyakitkan hati .

Diam lebih baik dari bercakap , if mood aku WTF, lagi la . Aku cakap main ikut suka jaa . Sekolah if tak silap aku lagi tiga minggu, so, just bersabar jaa . Time cuti-cuti ni, aku kerja . So memamng tak bosan la . If budak-budak PMR sure bosan tahap memuncak, ye la, dah tak tahu nak buat apa . Ada la juga kawan-kawan aku yang baru habis PMR pergi kerja . Sapa yang kerja tu, kena la belanja aku. haha. Aku sekarang kena berjimat cermat =,=' . Parents aku dah marah sebab aku membazir jaa .

So, ok la . Sampai sini je la post aku for this time . Sekarang tengah evening, aku nak pergi cari ice cream . If terkasar bahasa or menyinggungkan, ampun maaf dipinta . Friend worth a millions . Bye & Asalammualaikum

Sunday, October 23, 2011

Tak tido


assalamualaikum & selamat petang

Yesss, semalam saye tak tido . Memang the best la mata ni =,=' . Actually, semalam tak plan pun tak mahu tido . Then, parents buka movie . Aku pun join la tengok dah memang bosan time tu . Cerita tu habis pukul 2.30 a.m . Selalu if aku nak pergi sekolah , aku selalu tido pukul 2 . If lewat, for sure pgi tu aku tak terjaga :D . So, aku pun ambik peluaq ni untuk belajar Chemistry . Pic atas tu saje je nak tunjuk tiket wayang alang-alang dah aku terjumpa dalam poket baju . Real steel memang seronok .

Back to the topic , around 3.30 cerita Al Kuliyah , tajuk hari ni pasal mat rempit . Sambungan after Al-Kuliyah, Majalah 3 ulangan . If nak tengok astro, pagi-pagi cerita memang tak menarik . After majalah tiga , aku plan nak baca la buku wimpy kid memandangkan masa ada lagi 1 jam 10 minit before subuh . Baring-baring je atas katil, terus tertido -_- . Then mak aku kejutkan around 6.50 . Kalau tak, aku nak update this post pagi tadi , but ayah aku tershut down my laptop . Ayah aku ingat aku tak mau guna dah '_'

Around 7.15 aku pergi sekolah . If boleh pukul 7.30 baru aku nak keluar rumah . Perhimpunan hari ni memang ambik masa yang lama . From 7.30 until 8.20 . Kalau dulu-dulu ok la if sinaran matahari time pagi , la ni sinaran matahari time pagi boleh membunuh cell-cell kulit kita . Pukul 8.20 perhimpunan bersurai. Aku cepat-cepat lari pergi bilik ERT . Hari ni ada gotong - royong . Tapi, aku memang the best , tak pakai baju PJ :) . Aku tak pakai baju PJ sebab aku kena jumpa pengetua hari ni , nak dapatkan pengesahan . Pukul 8.30 aku pergi pejabat dengan bawak sijil-sijil aku yang dah jadi macam buku add math aku dah . Aku pergi pejabat dengan harapan agar aku tak payah jumpa pengetua . Malas la nak jumpa pengetua, nanti kena tanya banyak soalan . Penat nak jawab .

Harapan aku memang musnah =,=' . Kerani tu cakap , ' ok , kamu boleh jumpa puan pengetua sekarang ' . Aku pun cam , ' O_O ' . Masuk-masuk je bilik pengetua, aku kena always senyum ( nak bajet berbudi bahasa konon ) . Aku duduk la tercengat 5~ 10 minit depan dia . Dia dok tandatangan sijil apa ntah . Setengah jam aku duduk dalam tu rasa cam 1 sehari duduk kat dewan ceramah . First dia ceramah tentang solat, then mengaji Al-quran , then pasal bapak aku mengajar aku cakap chinese, then pasal penyata gaji, then pasal sijil, then pasal kakak aku, then pasal MRSM , then pasal ic, then pasal diet , Last sekali pasal surat beranak . WOW! sepuluh benda dia tanya aku. Actually ada lagi, but aku tak ingat . Dah la bilik dia sejuk nak mampus, orang aircond buka 16 degree ja, nie dia buka sampai 10 degree .

Dah la pengetua mengejek aku . Tanya sal exam aku, pastu aku bagitahu result, dia buat muka . Around 9.15 aku keluar dari pejabat . Lega~ . Nie la last aku jumpa dia, pasni takmau jumpa dah . After that, aku kena cuci kipas kat bilik ERT . Mata aku memang O_O . Aku cuci kipas, rehat . Hari ni aku makan nasi dekat kantin, for the last time maybe . After this, aku memang tak datang sekolah seminggu . Datang pun ada apa ? By the way , tdi aku tido dekat bilik jahitan. Sofa tu aku baring suka hati ja cam rumah aku . Tido from pukul 11.30 until 1.45 . Hari ni balik pukul 1.50 . So, bangun-bangun tu loceng terus bunyi . Dekat rumah aku rasa aku malas nak cerita.

So, dah terbukti la aku ni dead man today . Aku memang tak suka orang buat memandai, perasan & penakut . If nak kutuk or maki tu, tak perlu la dekat FB , nampak sngat penakut. Try cakap depan-depan terus baru syok aku nak lawan mulut kan . Maaf jika ada terkasar bahasa or sakit hati dekat mana-mana . Niat aku hari ni memang nak kutuk orang pun.

Thursday, October 20, 2011

All this week

Cikgu Jeff

Azmil
Haziq
Din



Assalamulaikum & hello

Today aku nak update blog sebab dah seminggu aku tak update blog. If aku tak silap la . Walaupun sekarang ni aku tengah sakit perut tapi dengan semangat & azam aku, aku update juga blog ni . Post kali ni berkaitan dengan aktiviti aku & sekolah sepanjang minggu ni . It started here, hari isnin, like usual , pergi sekolah & just main je whole day because exam dah habis . Then pergi kutip duit for bowling & serah surat kebenaran . Keesokkannya, Selasa . aku ponteng sekolah sebab malas nak pergi .

Aku bangun dalam pukul 12 t.hari (solat subuh x tinggal na) . Lepas bangun, pegang buku add math jap . Dalam pukul 2 mcm tu baru aku makan, almaklum lah , aku diet . Aku dok rasa diri aku gemok . So , aku pon diet la . Then lepas makan solat Zohor then berfacebook until pukul 6 . Then stop sat sebab nk solat Asar & baca Al-Quran . After baca Al-quran, aku terus solat Maghrib & lepas tu on facebook until 3 pagi .

For the next day, boling (Rabu) . Yang pic dekat atas tu semua time boling . If nak tengok yang lain, just pergi dekat facebook first aku . Then you will see it . Dalam bas time perjalanan, aku duduk sebelah Mus and bas tu pasang cerita hantu bonceng (astro first) . Aku terfikir , macam mana dalam bas boleh ada astro ? It's weird . Kami start main bowling around 9.15 am . Hari ni aku main bowling just for fun, main baling ja bola . First game, my score 90 something & second game 132 . After main bowling, kami semua turun makan KFC . Time makan tu still ada masa untuk snap picture . After makan kami kena terus balik sekolah. Tapi time tunggu bas tu, punya la lama . It took almost an hour . Memang macam-macam aksi gambar aku dapat time tu . Lepas ja bowling, aku pergi Sunway with Samantha & Thurai .

For today, Khamis , aku ponteng sekolah . Same with Wanie , Farhana , Mus , Thurai & Samantha . But today aku lepak with Samantha & Thurai again . Today kitaorang pergi Library dulu since kitaorang nak study . Aku just bawa buku Chemistry & add math ( subjek paling best bagi aku ) . Samantha bawa buku Chemistry & physic . Thurai bawa diri . Janji nak datang dalam pukul 10 or 11. Tapi =,=' . Aku sampai dalam pukul 11 . Then aku duduk la dekat atas since aku ingat diorang tak sampai lagi . Then around 11.45 , aku turun ronda-ronda . Ternampak samantha , dia pun smpai awal juga . So, aku duduk dengan dia dulu sambil tunggu Thurai . Time aku buka facebook, ternampak dia sedang berwtw dengan kakak angkat dia =,=' . Kami dua sedang tunggu dia, dia boleh lagi buka facebook. Around 12.07 Thurai sampai . So, kami pun belajar la sampai pukul 2.10 . Then , sam ckap dia lapar . Kami tiga berjalan pergi sunway coz nak makan.

At sunway, kami makan KFC . Dah dua hari aku makan KFC cam mana berat badan tak naik . Sekarang berat aku dah 57.5 kg . Naik 0.5 kg . Lepas makan aku pergi popular sebab nak beli buku Chemistry . So, aku beli buku Chemistry yang berharga RM26 selepas dapat diskaun 10% (thrifty) . After beli buku, macam biasa , aku sure akan main Midnight . Sapa yang rajin pergi arcade dia tahu la . Then around 4.45 kami pergi MCD beli ice cream . Duduk la kami dekat situ until 5.30 . Actually, ada banyak gambar tapi aku malas nak letak . If nak tengok pergi dekat facebook aku . So, aktiviti aku esok pergi Alor Setar ikut ayah aku .

So, sampai sini je la aku nak beleter . Hope korang sabar ya baca post aku yang panjang ni . Macam aku cakap sebelum ni, sorry if terkasar bahasa atau apa-apa pun . Yang baik datang dari allah S.W.T & yang buruk datang dari diri kita sendiri .

P/S: If tak puas hati dengan aku, cakap depan-depan aku . Tak main la kutuk-kutuk belakang . Baru aku syok nak maki balik 3:)

Saturday, October 15, 2011

Sorry

I'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm SorryI'm Sorry.

Assalmualaikum & haha

Saja ja nak letak "I'm Sorry" dekat atas tu. Kebelakangan ni, aku rasa macam aku buat salah dekat ramai orang (biasa la exam dh habis) . Tak silap aku, dah sebulan kot aku tak update blog, kn? Busy dengan study (tapi facebook boleh on) . Lagipun, aku tak ada topik nak cakap. If aku tulis story, nanti mula la ada orang terasa (sorry to say) .

Kawan-kawan aku bebas la sebab diorang dah habis exam =,=' . aku??? haha kena ambil exam 28/11 ni . 100 soalan math & 100 soalan sc (ada lagi subjek lain cuma malas nak tulis) . Boleh naik gila aku kalau nak jawab semua tu . Orang semua cuti, tiba-tiba aku kena pakai baju sekolah lagi . Alahai, nasib . Sepanjang persekolahan, aku rasa bosan nak mampos sebab exam dah habis. Hari-hari buat benda yang sama . So, aku buat keputusan nak ponteng seminggu . Aku rasa warga sekolah aku pon happy kot if aku tak datang .

Cakap pasal sekolah, last week, Jumaat kot . Semua pelajar yang sama tingkatan dengan aku kena pergi Bilik Seroja ( macam dewan la) . Cikgu cakap ada nak bagi taklimat . So, kami pun duduk la macam budak baik =,=' . Memang tak sedar time tu , pusing-pusing ja belakang nampak pengawas buat sport check , mmg WTF la . Time tu pulak aku bawa Ipod Touch pergi sekolah . Nasib baik la time tu otak aku jalan . Aku letak Ipod tu dekat tali pinggang aku. So, bila cikgu goyang2 & check pon tak kena la . Nasib baik . Tapi, kesian dekat kawan-kawan aku yang kena rampas hp . Minggu terakhir sekolah baru boleh ambil dengan bayar RM 20 . Sekolah nak buat duit . Sorry to say, dah tu memang kenyataan .

So far, aku malas nak cakap panjang-panjang , nanti ada orang meluat pulak . So, bye & assalamualaikum . Sorry if terasa or terkasar bahasa

Friday, September 16, 2011

korean

naneun jajeong se ihu hangug mallo sijaghaessda. geu sigan , geu NAK eul baewossseubnida. geulaeseo, abeojiga galeuchyeo jun , geuneun hangug eul malhal suissda. ije manh eun salamdeuli hangug e gwansim hagi sijaghaessda. jeon e do paundeu do eobs eoss = = ' . hangug eo salam deggi neun gil balgh yeossda. yeleul ? naneun ( nongdam jeon yong) imi deggi haji anhseubnida.

Assalamualaikum :) & salam sejahtera .

Hampa nampak yang dekat atas tu? Tu babak pertama aku cakap korea . Semua yang diatas tu hak cipta sendiri ya tak da nak translate2 kat google cam orang dok buat sekarang. Actually, lama aku tak update blog. Busy with exam & kutuk orang ^_^ . Exam aku lagi 17 hari lagi & after this, merdeka ! Tak payah pergi sekolah.

Before this, memang banyak la cerita orang dok kata pasal aku. Salah satunya obses. Ish3, tiba-tiba ja orang panggil aku obses. Salah ke if nak suka seseorang tu? If suka, tiba-tiba kena panggil aku obses. Haih, haha . Aku pon sekarang tengah mencuba doe untuk tak suka dia. Harap-harap berjaya xD . If tak suka tu, gitau ja la , bukan susah pon . Apa-apa pon, aku nak focus sekajap dalam study aku . After exam, duduk rumah & tidoq. Next year pon Insyallah aku dah tak ada dekat PNG . Aku pon dengar cerita dia dah ada boy. Buat apa nak ganggu relationship orang. haha , peace .

Kawan-kawan aku semua suruh datang after exam. But, aku still berkeras. Tak mau mai! haha . Dok kata aktivity banyak la after exam, ada acara tu la acara ni la. But, aku tetap cakap TAK MAU . haha, keras pala . Aku perlu sabaq lagi 16 hari ja .

btw, sorry if terkasar bahasa or terasa. Tak berniat pon nak menyakitkan hati or nak buat orang marah . Ni ikhlas dri apa aku nak tulis . So, what ever happen to you, just peace . Salam

Thursday, September 1, 2011



Yo, Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah lama aku tak update blog. Lepas orang kata blog aku boring, aku terus jadi macam malas nak mengupdate blog. Aku pown mati akal sebab tak tahu nak buat tajuk apa. Tajuk aku hari ini berkaitan tentang friendship . Korang ada kawan baik? mesti adakan? Aku pon ada jugak.
Their nama is Dore, Izzuddin, Adlina , Farhana, Shahrul, Firdaus , Mus, Farah , Ismi , Awin , Wanie & others .

Actually, semua kawan aku nie aku kenal time aku baru masuk form1 . Except wanie, aku kenal dia since standard 1 . Dulu aku tak berapa baik la dengan dia. Sekali masuk time form2 terus jadi baik. Yang lain tu aku kenal time form 2. Kenal pun sebab sama kelas. Time aku form 1 dulu, aku mana ada kawan. Aku just kenal biasa-biasa. If pergi bowling pun, pergi with Mus. If you all want to know, berat aku time form 1 84 KG if tak silap la . So, sekarang berat aku dah 57 KG. Perubahan yang agak ketara. Sekarang, kawan-kawan aku ada yang dah berpecah. Berpecah sebab bergaduh tentang hal kecil.

Malas aku nak cakap banyak-banyak. Aku harap persahabatan kita ini akan kekal hingga Bulan & Matahari akan terkeluar dari paksinya. Aku kurang pasti la yang aku akan pergi Negeri Sembilan tahun depan. If tak jadi, aku akan stay dekat sekolah tu lagi. If aku pergi pun, jangan la kita miss contact . Keep in touch ok. Insyallah kita semua akan bertemu semula di masa depan if kita terpisah . Amin!

Tengok la pic dekat bawah ini. Adakah korang masih ingat?